Friday Night Fights Vol. 2

Humberto Gonzalez vs Michael Carbajal

13. marta 1993. godine, spektakularan meč viđen je u Hilton hotelu, Las Vegas. WBC šampion u junior muva kategoriji, Meksikanac Humberto Čikita Gonzales boksovao je protiv IBF šampiona Majkl Karbahala. Bio je to prvi od njihova tri susreta, sudija u ringu Amerikanac Mils Lejn. Iste noći, u jednoj od uvodnih borbi, mladi Oskar De La Hoja boksovao je svoj peti meč i prekidom savladao Džefa Mejvedera, rođaka proslavljenog Flojd Džuniora.

Za ovaj meč vladalo je veliko interesovanje, u Sjedinjenim Američkim Državama kao i Meksiku. Humberto Gonzales imao je tada 26 godina i skor sačinjen od 35 pobeda uz jedan poraz. Čak 25 puta mečeve je završavao pre isteka poslednje runde. WBC titulu prvi put je osvojio 1989, izgubio godinu dana kasnije, da bi istu ponovo osvojio 1991. Te večeri WBC pojas je branio peti put.

Majk Karbahal, Amerikanac poreklom iz Meksika, imao je 25 godina i perfektan skor od 27 pobeda bez poraza. Debitovao 1989. Godinu dana ranije na Olimpijskim igrama u Seulu okitio se srebrnom medaljom u najlakšoj papir kategoriji. U svom 15. meču, godinu i po dana nakon prelaska u profesionalce, osvaja IBF titulu, da bi je te noći u Las Vegasu branio sedmi put.

Veoma atraktivan meč od početka do kraja, nekoliko nokdauna i efektna završnica, ujedno i proglašen za najbolji te godine od strane Ring magazina.

Updated: 08/03/2018 — 23:00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

www.svetboksa.com Frontier Theme