Mane Marčeta: Svi će imati isti tretman

Mane Marčeta i Milan Piperski, nekadašnji drugovi iz reprezentacije, sada AIBA treneri, postavljeni su od strane novog rukovodstva Bokserskog saveza Srbije na čelo nacionalne selekcije u uzrastu mladih (17 i 18 godina). Nakon završenog Prvenstva države i sabranih utisaka, o daljim akcijama i planovima mladih boksera, za Svet boksa govori Mane Marčeta.

– U poslednjih nekoliko dana u Jagodini smo videli dosta boksa. Što se tiče kvaliteta rekao bih da je bio na očekivanom nivou. Siguran sam da će na istom takmičenju sledeće godine, a nakon svega planiranog za ove momke u 2018, kvalitet biti dosta bolji, a i broj učesnika veći – rekao je Mane Marčeta.

Da li bi mogao da izdvojiš pojedince koji su ti posebno zapali za oko?

– Mogao bih ali ne želim. Svi bokseri sa kojima ćemo raditi u narednom periodu će dobiti istu šansu. Mislim da je takav pristup veoma važan. Ne postoje favoriti, mesto u reprezentaciji će izboriti oni koji budu najbolji. Meni je drago što u nekim kategorijama imamo više od jednog boksera koji će se boriti za reprezentativni dres.

Šta je prvo u planu?

– Već sledeće nedelje će tri boksera nastupiti protiv vršnjaka iz Slovenije na meču između naših seniorskih selekcija u Lazarevcu. Mladi bokseri će boksovati u muva, lakoj i poluvelter kategoriji. Drugi deo reprezentacije će 5. marta putovati na međunarodni turnir u Eger u Mađarskoj.

U aprilu će se u Italiji boksovati Evropsko prvenstvo u ovom uzrastu, hoće li biti nekih priprema pre toga?

– Hoće, ali ćemo učestvovati i na još jednom turniru. Krajem marta ćemo boksovati na Trofeju Podgorice. Biće to tradicionalno jak turnir i odlična šansa da u nekim kategorijama povedemo i po dva boksera kako bismo odlučili ko će boksovati u Italiji. Nakon Podgorice u planu su zajedničke pripreme sa reprezentacijom Mađarske u njihovom olimpijskom centru Tata Banji. Tamo ćemo ostati do polaska u Italiju na Evropsko prvenstvo – završio je Marčeta.

Updated: 26/02/2018 — 11:29

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

www.svetboksa.com Frontier Theme