Luis Ortiz piše istoriju

Ukoliko Kubanac Luis Ortiz (28-0, 24KO), popularniji kao King Kong, uspe da trijumfuje naredne subote u Barkli Centru u Bruklinu, Njujork, postaće prvi profesionalni svetski šampion u teškoj kategoriji koji dolazi sa Kube. On će 3. marta boksovati protiv WBC šampiona, takođe neporaženog, Diontej Vajldera (39-0, 38KO). Biće to sedma odbrana titule ovog momka koji ima bronzanu medalju sa OI u Pekingu 2008. godine.

38-godišnji Kubanac sa prebivalištem u Majamiju profi debi imao je 2010. On će u subotu postati četvrti Kubanac koji je probao da se domogne svetske titule u teškoj kategoriji. Pre njega su pokušali Horhe Luis Gonzales od koga je 1995. bio bolji Ridik Bou, zatim Huan Karlos Gomez i Oldanier Solis koji su poraženi od strane Vitali Klička 2009. i 2011.

– Ovaj meč nije važan samo za mene i moju porodicu, već i za kubansku istoriju boksa. Moj jedini fokus trenutno je taktika koju spremam kako bih pobedio Vajldera i svestan sam koliki značaj ovaj meč ima za sve moje zemljake. Stoga ih neću izneveriti narednog vikenda – rekao je Luis Ortiz.

Updated: 28/02/2018 — 12:55

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

www.svetboksa.com Frontier Theme