Friday Night Fights Vol. 3

Julio Cesar Chavez vs Hector Camacho

Hulio Cezar Čavez u svojoj karijeri koja je trajala 25 godina nikada nikog nije tako prebio, pregazio, uništio kao što je tog 12. septembra 1992. Hektora „Mačo“ Kamača. Ovoga petka, ne toliko zbog toga što je to bio strašno dobar meč već zbog toga što je Hulio Cezar Čavez te noći napravio svoje remek delo, svakako po mnogo čemu istorijski i kultni meč, Čavez vs Kamačo.

I jedan i drugi su debitovali 1980. I jedan i drugi su već dosta puta osvajali svetske titule. To je trebalo da bude još jedan veliki duel Meksika i Portorika, ovoga puta tvrd, tesan i neizvesan duel, sudeći po svemu što su dvojica uspeli da naprave u tih 12 godina. Sudarili su se u poluvelteru, sudija u ringu bio je Ričard Stil. Hulio Cezar Čavez tada 81-0, 67KO, Hektor Mačo Kamačo 41-1, 18KO.

Ali od svega toga očekivanog ispostavilo se da je publika te noći gledala igru mačke i miša, ali ne „mismatch“ šampiona i „džurnimena“, već dva vrhunska i dokazana boksera, što još jednom potvrđuje činjenicu kakva je bokserčina bio El Gran Campeon Mexicano. U gledalištu je bio prisutan i Greg Haugen, jedini bokser koji je do tog momenta uspeo da pobedi Kamača, ali koga je Čavez prekinuo u petoj rundi godinu dana kasnije pred 135.000 ljudi u Meksiko Sitiju.

Updated: 02/03/2018 — 19:19

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

www.svetboksa.com Frontier Theme