Vajlder nokautirao Ortiza

Diontej Vajlder (40-0, 39KO) je uspeo da ostane neporažen i zabeleži još jednu atraktivnu pobedu minule subote u Bruklinu, Njujork. Nokautom u 10. rundi Vajlder je pobedio izazivača sa Kube Luisa Ortiza i naneo mu prvi poraz u profesionalnoj karijeri. Bila je to sedma odbrana 32-godišnjeg američkog boksera koji je titulu osvojio januara 2015. pobedivši Bermejna Stiverna jednoglasnom odlukom sudija. Interesantno je da su se Vajlder i Stivern ponovo sudarili prošlog novembra. Ovoga puta meč je odlučen pre isteka prve runde.

38-godišnji Luis Ortiz (28-1, 24KO) se našao na patosu u petoj rundi, da bi u sedmoj uspeo da uzdrma Amerikanca ali ne i da ga obori. Vajlder je bio ozbiljno povređen krajem sedme runde ali Ortiz nije uspeo da ga završi. Osma je takođe pripala Kubancu, ali se Vajlder potpuno povratio u sledećoj rundi. Već tada se moglo primetiti da je Ortiz vidno umoran i naslutiti ono što je usledilo.

– Kao svaki pravi šampion ja uvek nađem način da prevaziđem teške momente i upravo to sam pokazao i večeras. Sve čestitke za Luisa Ortiza koji je bio veoma tvrd protivnik, što smo znali i pre ovog meča. Mislim da su svi videli da imam gvozdenu bradu i da je ovaj „zeleni pojas“ s punim pravom u mom vlasništvu – rekao je Diontej Vajlder.

Updated: 05/03/2018 — 12:33

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

www.svetboksa.com Frontier Theme