Friday Night Fights Vol. 4

Miguel Cotto vs Antonio Margarito

Bio je ovo njihov prvi meč, održan u MGM Grand hotelu u Las Vegasu. Opet duel Meksiko vs Portoriko. Ovoga puta u velter kategoriji. Sudija u ringu Keni Bejlis. Na talonu WBA titula u veteru koja je bila u vlasništvu neporaženog boksera iz Portorika. Te noći 27-godišnji Migel Koto je svetski pojas branio po peti put. Prethodno je držao WBO titulu u poluvelter kategoriji. U uglu mu je bio stric Evanđelista Koto.

Tri godine stariji Antonio Margarito iz Tihuane, Meksiko, u tom momentu pored 36 pobeda imao i 5 poraza. Tri od tih pet usledila su prvih dvanaest mečeva. Debitovao 1994, prvi šampionski pojas osvojio 2002, branio ga tri puta, izgubio od Daniela Santosa, vratio ga već u sledećoj borbi pobedivši Sebastiana Luhana prekidom u desetoj rundi. U uglu, ispostaviće se kasnije, kontroverzni trener Havijer Kapetiljo.

Legendarni meč održan 26. jula 2008. godine. Od samog početka publika je bila u delirijumu. Popularni „Margo“ je bio vidno krupniji čovek u ringu, agresor koji je sporo ali sigurno išao ka svom cilju. Migel Koto (32-0, 26KO) je dobro otvorio taj meč, dobro se kretao i pogađao mnogo preciznije od svog protivnika. U ulozi stručnog konsultanta čuveni Emanuel Stjuart sa svojim neverovatnim komentarima i objašnjenjima. Nakon desete runde Harold Lederman je imao rezultat 95-95 nerešeno.

Za razliku od prethodna tri puta, sada sam našao i skinuo ovaj meč u HD formatu, zatim ga tako stavio na jutjub.

Updated: 18/03/2018 — 18:57

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

www.svetboksa.com Frontier Theme