Friday Night Fights Vol. 5

Roman Gonzalez vs Brian Viloria

17. oktobra 2015. u njujorškom hramu boksa Medison Skver Gardenu sastali su se WBC šampion u muva kategoriji Roman Gonzales i izazivač Brajan Viloria. Neporaženi šampion iz Nikaragve je u tom momentu već bio svetski prvak u tri različite težinske kategorije, a kada je u pitanju muva, bila je to njegova četvrta odbrana. Roman Čokolatito Gonzales u meč je ušao sa skorom od 43 pobede od kojih je 37 završio pre isteka poslednje runde. U tom momentu imao je 28 godina.

Izazivač, Amerikanac poreklom sa Filipina, 34-godišnji Brajan Viloria, te večeri 36-4 (22KO), bio je bivši svetski šampion u junior muva i muva kategoriji. Debitovao je davne 2001. godine i tada već imao zaista mnogo iskustva, a za sobom dosta ratova protiv vrhunskih boksera. Bio je to novi pokušaj da se domogne svetske titule koju je izgubio 2013.

Šest meseci ranije vodeći ljudi HBO Boxing After Dark programa su na istu reviju, održanu u legendarnom „Forumu“ u okolini Los Anđelesa, stavili Genadi Golovkina i Romana Gonzalesa. GGG je tada prekidom pobedio Vili Monro Džuniora, dok je Čokolatito na isti način svladao Edgara Sosu. Bila je to revija na kojoj su boksovali „Big drama show“ i „Little drama show“, u tom trenutku možda dva najatraktivnija boksera na svetu. Nepunih šest meseci kasnije ovaj televizijski magnat je istu dvojicu doveo u Medison Skver Garden i ljubiteljima boksa širom sveta obezbedio još jedno veče za pamćenje.

Updated: 16/03/2018 — 22:35

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

www.svetboksa.com Frontier Theme