Zvonko Dimitrijević: Njihovi rezultati su mi najveća nagrada

Bokserski klub Profesionalac iz Pančeva proglašen je za najuspešniji u konkurenciji muškaraca na nedavno završenom Pojedinačnom prvenstvu u Valjevu. Momci iz ovog kluba osvojili su tri zlatne medalje a u obe konkurencije čak četiri zlatne, šest srebrnih i šest bronzanih medalja. Za prvog čoveka BK Profesionalac, Zvonka Dimitrijevića, ovaj rezultat nije veliko iznenađenje.

– Od 2010. godine, kada je klub osnovan, nalazimo se u samom vrhu kada su u pitanju medalje sa prvenstava države i različitim uzrastima. Do sada smo osvojili preko dvadeset zlatnih medalja, što u muškoj što u ženskoj konkurenciji – rekao je Zvonko Dimitrijević, nekadašnji trener juniorske reprezentacije Jugoslavije i dugogodišnji bokser i trener pančevačkog Dinama.

Siguran je da bi rezultati bili još bolji kada bi uslovi za rad bili na višem nivou.

– Mi treniramo u Srednjoj mašinskoj školi u Pančevu. Imamo tri termina nedeljno, ali pokušavamo da ostalim danima treniramo van sale i u sopstvenoj režiji. Trenutno u klubu trenira oko 30 dečaka i devojčica. Ja se trudim koliko mogu da ih učim i boksu i životu, tako da su ovi rezultati meni lično najveća nagrada. O svima njima vodim računa kao roditelj, ne samo na treningu već i u školi. Svi nastavnici i profesori me već dobro poznaju. A deca su dobra, slušaju i treniraju.

Ipak, sa boksom završavaju već nakon srednje škole, čak i oni koji su bili jako uspešni u mlađim uzrastima.

– Imao sam višestruke prvake države u mlađim uzrastima, ali kada postanu punoletni ja više nemam šta da im pružim. Najsvežiji primeri su Tomislav Hajl i Marijan Trajkovski. Žao mi je zbog toga ali to je prirodan sled događaja. U boksu nema novca i jako ih je teško zadržati – Rekao je Dimitrijević.

Na Pojedinačnom prvenstvu države za pionire, školarce i juniore u muškoj konkurenciji, zlatne medalje za BK Profesionalac su osvojili pioniri Ivan Dumitru i Stefan Papić, kao i školarac Srđan Radu. Stefan Papić proglašen je za najboljeg boksera u uzrastu pionira.

Updated: 22/03/2018 — 10:25

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

www.svetboksa.com Frontier Theme