Mlada reprezentacija Srbije na Zlatiboru

Reprezentacija Srbije u uzrastu mladih trenutno se nalazi na pripremama pred učešće na međunarodnom turniru Trofej Podgorice i Evropskom prvenstvu u Italiji. Reprezentativci predvođeni trenerima Milanom Piperskim i Manetom Marčetom na Zlatiboru će boraviti od 18. do 29. marta.

– Svi koji su pozvani su se odazvali, tako da ovde imamo 13 boksera. Tu su: Aleks Karamani 49 kg (Cement), Aleksandar Jovanović 52 kg (Radnički KG), Stefan Marković 52 kg (Novi Sad), Bojan Timotijević 60 kg (Cement), Nikola Lazarević 64 kg (Vitez), Nenad Jovanović 64 kg (Sloven), Stefan Ristanović 69 kg (Rokica), Milan Vranković 69 kg (Kolubara), Filip Džinić 75 kg (Marčeta Tim), Aleksa Mitić 75 kg (Jugboxing), Slobodan Jovanović 81 kg (Radnički KG), Bojan Stanojković 81 kg (KS 037) i Minja Popov +91 kg (Kikinda) – rekao je Milan Piperski.

Prva stanica za ove momke biće međunarodni turnir u Podgorici.

– Na Trofeju Podgorice ćemo nastupiti u osam težinskih kategorija. Svi koji su ovde će dobiti šansu. Za neke će taj turnir poslužiti kao izborni za Evropsko prvenstvo, za neke će biti odlična prilika za sticanje dragocenog iskustva. Prema informacijama koje imamo, u Podgorici će se naći desetak selekcija, što nam svakako ide u korist.

Ovogodišnji Trofej Podgorice boksovaće se od 29. marta do 2. aprila. Nakon toga sledi još jedna runda priprema pred odlazak u Italiju.

– Zajedno sa selekcijama Mađarske, Škotske i Švedske obavićemo zajedničke pripreme u mađarskom olimpijskom centru u Tata Banji, tako da sam više nego siguran da će momci u Italiju otputovati u dobroj formi. Sve ostalo ćemo znati nakon žreba i prvog udarca gonga – završio je Piperski.

Updated: 22/03/2018 — 21:32

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

www.svetboksa.com Frontier Theme