Friday Night Fights Vol. 7

Juan Manuel Marquez vs Juan Diaz

Huan Manuel Markez i Huan Diaz sudarili su se prvi put 28. februara 2009. Meč je održan u Tojota centru u Hjustonu, Teksas, inače rodnom gradu američkog boksera. Na istoj reviji u uvodnim borbama našli su se i Deni Garsija, Denijel Džejkobs i Džermel Čarlo. Kompletan događaj uživo je emitovan na HBO televiziji.

Prema oceni Ring magazina, Markez je tada bio najbolji bokser u lakoj kategoriji, dok je Huan Diaz zauzimao drugu poziciju. Huan Manuel Markez je bio deset godina stariji, prekaljeni bokser koji je iza sebe imao mnogo teških mečeva i mnogo iskustva. Te noći u uglu mu je stajao Naćo Berinstajn, čovek koji je stvorio braću Markez.

Tada 25-godišnji Diaz, kome je sekundirao Roni Šilds, do tog momenta je od 35 odboksovanih mečeva imao samo jedan poraz, podeljenom odlukom sudija protiv Nejt Kempbela. Bio je prepoznatljiv kao agresivan tempaš i bokser koji baca mnogo udaraca po rundi. Upravo tim stilom podigao je publiku na noge od početka prve runde, a po mišljenju Harolda Ledermena i osvojio prve tri.

Interesantno je da su se Huan Manuel Markez i Huan Diaz prvi put sreli u Meksiku na reviji na kojoj je kao 16-godišnjak debitovao Huan Diaz, a Rafael Markez, inače mlađi od braće Markez, boksovao svoj 22. meč. Kako je sam izjavio, Huan Manuel Markez tada nije mogao ni da pretpostavi da će upravo sa njim ukrstiti rukavice devet godina kasnije. A verovatno ni to kakav će na kraju to meč biti!

Najbolja borba 2009. po oceni Ring magazina.

Updated: 30/03/2018 — 19:15

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

www.svetboksa.com Frontier Theme