Semiz Aličić: Neću se ovde zaustaviti

Talentovani bokser šabačke Mačve, 16-godišnji Semiz Aličić, jedan je od najuspešnijih mladih boksera Srbije. Na nedavno završenom Pojedinačnom prvenstvu u Valjevu, Semiz je osvojio zlatnu medalju u uzrastu juniora (15 i 16 godina). Ali to nije njegova prva titula pojedinačnog prvaka Srbije.

– Ovo je moje šesto zlato sa Prvenstva države. Osvajao sam dva u pionirskom uzrastu, dva u uzrastu školaraca i sada dva u konkurenciji juniora. Od sledeće godine prelazim u mlade i želim da nastavim istim tempom – rekao je popularni Pinja.

Boks trenira od malih nogu.

– Moji stričevi, Semiz i Alija, uspešno su boksovali za Mačvu. Gledajući njih i sam sam poželeo da se oprobam u boksu. I kad sam počeo nastavio sam do današnjih dana. Sad mi je teško i da pokušam da zamislim svoj život bez boksa.

Iako trenira u Mačvi, na treninge odlazi i u drugi klub.

– Ja sam prvi razred Ekonomske škole u Šapcu i ove godine idem konstantno u poslepodnevnu smenu. Treninzi u Mačvi su od 17 časova tako da baš retko uspevam da odem tamo na trening. Međutim dosta mi pomaže trener Siniša Marjanović sa kojim vrlo često treniram uveče u BK Živorad Rajšić. Ponekad mi pomaže i Ljuba Marjanović a često treniram i sa Slobodanom Mitrovićem Slojom, sve zavisi kako uspem da se organizujem. Jutarnji trening najčešće odradim sam.

Do sada je odboksovao oko 50 mečeva, a prošle godine čak dva puta učestvovao na turnirima u Rusiji.

– Prvo sam početkom godine boksovao na turniru u Magadanu, gde sam osvojio srebrnu medalju. Krajem godine sam, nakon tri pobede, u Samari osvojio zlatnu medalju. Oba turnira su bila jedno veliko iskustvo za mene i dosta su mi pomogli u sticanju samopouzdanja.

Semiz boksuje u kategoriji do 50 kg, a što se tiče daljih planova u ovoj godini kaže:

– Najvažnije takmičenje u 2018. za mene je Evropsko prvenstvo koje će se održati polovinom oktobra u Anapi u Rusiji. Mislim da imam dobre šanse da osvojim medalju, nastaviću da treniram kao i do sada i pokušaću da se što bolje pripremim do tada. Pre dve godine sam učestvovao na istom takmičenju za školarce u Zagrebu i znam šta me tamo čeka i kako moram da se spremim – završio je Semiz Aličić.

Updated: 31/03/2018 — 13:53

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

www.svetboksa.com Frontier Theme