Đorđe Bujišić intervju

Imajući u vidu da mu je ovo prva seniorska godina, Đorđe Bujišić, član BK Braća Ribać iz Beograda, je ostvario više nego zapažen rezultat na nedavno završenom Evropskom prvenstvu za seniore do 22 godine starosti. Nakon dve pobede nad predstavnicima Francuske i Moldavije, kontroverznom sudijskom odlukom zaustavljen je u borbi za medalju. Sa svojih 80 odboksovanih mečeva, čak sedam titula prvaka države u mlađim uzrastima, ovaj momak pretstavlja istinsku nadu srpskog boksa.

Da li misliš da si oštećen u meču za medalju protiv nemačkog boksera?

– Mislim da sam oštećen i ove i prošle godine. Protiv Nemca na nedavno završenom Evropskom prvenstvu smatram da sam dobio dve runde, a kada je u pitanju meč protiv Irca, ubeđen sam da sam mu uzeo svaku rundu. Ali sudije očito ne misle tako.

Nadomak medalje si bio i prošle godine na Evropskom prvenstvu za mlade, jesi li tad bio bliži pobedi?

– Pa kao što rekoh, mislim da sam u tom meču bio ubedljivo bolji. Poražen sam rezultatom 3-2. Žao mi je što u takvim mečevima mi iz Srbije uvek izvučemo deblji kraj. Nadam se da će se u tom smislu nešto promeniti u budućnosti.

Da li te rezultat iz Rumunije više motiviše ili deprimira iz razloga što su opet sudije uticale na rezultat?

– U početku sam bio jako razočaran jer mi se to dešava drugi put u dve godine. Ali kad se sve sleglo ne mogu da ne budem zadovoljan. Ipak je ovo moja prva seniorska godina, tako da su mi ove pobede dale samopouzdanje, a ovaj poraz me motiviše da radim još bolje i da u narednom periodu konačno osvojim tu medalju.

Promenio si tri kluba, misliš li da je to pozitivno ili negativno uticalo na tvoj razvoj kao boksera do sada?

– Mislim da je to na mene uticalo samo pozitivno. Imao sam priliku da od svakoga naučim po nešto i svima sam im zahvalan na vremenu koje su utrošili na mene.

Ko ti je najveća podrška kada je sport u pitanju?

– Najveću podršku imam od svoje porodice i od svog trenera Ivana Ribaća, što je i logično. Mislim da sam ih nastupom u Rumuniji učinio ponosnim i voleo bih da tako bude i u budućnosti.

S obzirom da se baviš samo sportom, da li ti neko pomaže u finansijskom smislu?

– Ako misliš na sponzora – nemam ga. Iako se boksom bavim profesionalno moja porodica i moj klub su jedini koji ulažu u mene. Ali moram da naglasim da se od dolaska novog rukovodstva BSS mnogo više ulaže u nas, tu mislim na organizovane pripreme, učešće na turnirima i velikim takmičenjima.

Da li bi mogao da izdvojiš nekog u Srbiji ko će ti biti glavni konkurent za nacionalni dres? Pojedinca ili više njih?

– Ne razmišljam o tome. Trudim se da radim na sebi, da učim i da usavršavam sopstveni stil. O protivnicima razmišljam pred sam meč, kao i u ringu. Moja želja je da uvek pokušam da nametnem svoj stil, odnosno nateram protivnika da se prilagodi meni, naravno ukoliko je to moguće.

Kakvi su dalji planovi u ovoj godini i koje je najvažnije takmičenje za tebe?

– Od pre četiri meseca vučem povredu desne šake. Moj osnovni zadatak sada je da zalečim tu povredu, a nakon oporavka ćemo videti. Sve zavisi kada ću biti spreman da ponovo boksujem.

Updated: 03/04/2018 — 10:54

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

www.svetboksa.com Frontier Theme