Friday Night Fights Vol. 8

Marcos Maidana vs. Jesus Soto Karass

MGM Grand, Las Vegas, 15. septembar 2012. godine. Argentinac Markos Maidana (31-3, 28KO) i Meksikanac Hesus Soto Karas (26-7-3, 17KO) boksovali su na reviji povodom meksičkog Dana državnosti, a na kojoj su se u glavnoj borbi sastali Saul Alvarez i Hosesito Lopez. Na istoj karti u prvoj uvodnoj borbi našao se i Francisko Vargas, budući svetski šampion i akter nekoliko istorijskih mečeva u godinama koje su usledile.

Ljubitelji boksa tih dana znali su unapred da će ovaj meč doneti dosta uzbuđenja. I jedan i drugi imali su tada 29 godina. Maidana je debitovao 2004, Soto Karas 2001. Argentinac je pre tog meča već bio svetski šampion, osvojivši titulu iz drugog pokušaja nakon pobede nad Viktorom Ortizom tehničkim nokautom u šestoj rundi.

Hesus Soto Karas, tvrdi „gejt kiper“, momak koji je boksovao protiv mnogih svetskih šampiona ali se sam nikada nije dočepao titule i te večeri je publici pružio ono što očekuje. U svojoj karijeri odboksovao je 45 mečeva. Najsjajniji detalj svakako je pobeda nad Andre Bertom, bivšim svetskim šampionom koga je Soto Karas prekinuo u 12. rundi.

Updated: 06/04/2018 — 20:28

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

www.svetboksa.com Frontier Theme