Једна деценија Сабрања је иза нас. У суботу 15. јуна започиње се нова декада.
Овaј слоган умногоме описује докле се стигло, а у исто време и најваљује како ће се даље.
Ада Циганлија ће и ове суботе по једанаести пут примити у своја весела и зелена њедра на хиљаде учесника и посетилаца међу којима ће преовладати они најмлађи, а свеукупно то ће бити породични дан на Београдском мору.
Спортско Сабрање Свете Србије jе као манифестација спортског, породичног, духовног, дружељубивог, културног, забавног, образовног и патриотског карактера, проткана љубављу и Јеванђељем показала своју истрајност и доследност. Због свога развоја и постигнутих резултата, као и и доказаног позитивног утицаја на друштво, добила је статус: ”Манифестације од посебног значаја за нашу престоницу – Град Београд”.

Она уз промовисање важности очувања духовног и телесног здравља наших најмлађих, или како би смо то једноставније описали кованицом: ”хармоничног васпитања”, је до сада на предходних десет укупно заинтересовала и на једном месту окупила више од 220.000 посетилаца.

Посебни гости ће бити 300 деце из енклава са Косова и Метохије, које Света Србија доводи уз помоћ и подршку Канџеларије за КиМ Владе Републике Србије.

У сарадњи са Боксерским савезом Србије биће организован боксерски ревијални спектакл у правом рингу који ће бити специјално за ту прилику постављен на Сабрању.

Као и претходна десетица Сабрања и ово ће почети молитвено, Светом Литургијом, након које ће се на бини одржати културно-уметнички програм, а на простору Аде Циганлије од три хектара спортских терена и ливада: спортски турнири, креативне радионице, витешке дициплине, хајдучке вештине, итд

Спортска тема овогодишњег Сабрања је шах. Из велику помоћ Шаховског савеза Србије и Београда који ће иначе на манифестацији обележити дан свог оснивања, биће организовано такмичење “ОТВОРЕНИ ШКОЛСКИ КУП У ШАХУ“.
Право учешћа имају сви млади шахисти који у школској 2023/24. години похађају или су похађали основну школу на теротирији Београда, свог града или државе.
Турнир ће се одржати у три старосне категорије:
– До 9 година, рођени 2015. године и млађи
– До 12 година, рођени 2012. године и млађи
– Рођени 2011. и старији

Као и увек сви садржаји на Манифестацији ће бити бесплатни. За трпезу љубави спрема се војнички пасуљ, а специјално за најмлађе посетиоце обезбеђују се поклони у виду мајица, балона, слаткиша. Они најуспешнији добијају дипломе, медаље и пехаре

САТНИЦА МАНИФЕСТАЦИЈЕ
”11. СПОРТСКО САБРАЊЕ СВЕТЕ СРБИЈЕ”:
Субота 15. јун, Ада Циганлија
(простор и спортски терени десно од кружног тока)
9:00 – 11:00 Света Архијерејска Литургија
11:30 свечано отварање
12:00 почетак турнира на преко 50 спортских станица и рад креативних радионица, док се упоредо на бини изводи културно-уметнички програм
13:00 – 16:00 ручак за све посетиоце и учеснике: војнички пасуљ
16:00 додела диплома, медаља и пехара најуспешнијим учесницима
17:00 затварање Манифестације

Један од спортских савеза који су активно на Сабрању је Ноксњрскк савез Србије
Пријатељи манифестације:
Компанија Телеком Србија, Банка Поштанска штедионица
Партнер и званична вода:
ВодаВода