Bokserski savez Srbije doneo je pravilnik o finansijskim nagradama za ostvarene pobede A selekcije seniorske reprezentacije na međunarodnim turnirama.

Visina jednokratne nagrade za sportiste A selekcije koje obezbeđuje BSS iznose 20.000,00 po ostvarenoj pobedi na međunarodnim turnirima gde učestvuju selekcije iz manje od 15 država i 60.000,00 po ostvarenoj pobedi na medjunarodnim turnirima gde učestvuju selekcije iz 15 i više država.

U cilju motivisanja takmičara, Bokserski savez Srbije obezbeđuje dnevnice za pripreme i stipendije za A selekciju i to:

  • 1.000,00 ( hiljadu dinara) dnevno po članu A tima reprezentacije na pripremama koje se održavaju u zemlji;
  • 15e ( u dinarskoj protivvrednosti) dnevno po članu A tima reprezentacije na pripremama koje se održavaju u inostranstvu.
  • Mesečne stipendije za takmičare koji imaju osvojenu medalju na Evropskim ili Svetskim prvenstvima u trajanju do sledećeg Prvenstva u kojoj je osvojena medalja, i to u sledećim iznosima:

1) Kadeti 20.000,00 dinara
2) Juniori 40.000,00 dinara
3) Omladinci 60.000,00 dinara
4) Seniori 74.000,00 dinara

Savez može u skladu sa finansijskim mogućnostima stipendirati i takmičare koje posebno predloži selektor na osnovu stručne procene. O posebnim predlozima odluku donosi Upravni odbor BSS.

Takmičar može primati stipeniju ukoliko nema drugih izvora stipendiranja ( lokalna samoprava, Pokrajina, Republika, ili Olimpijski komitet).

Izvor: Bokserski savez Srbije