Srbija se u Jerevanu piše zlatnom bojom! Dve zlatne medalje, himna Bože pravde i pobedničko postolje za Srbiju u finišu Evropskog šampionata za seniore u olimpijskom boksu.

Srbija je na evropsko zlato u bosku za muškarce čekala 37 godina. Sada je u jednom danu u razmaku od sat vremena dobila dva, a iskovali su ih naši boks reprezentativci Vahid Abasov i Artjom Agejev.

Šampion Beogradskog pobednika 2021, srpski boks as u poluvelter kategoriji Abasov prvi je obradovao sve poklonike plemenite veštine u Srbiji. U olimpijskoj kategoriji 63.5 – 67 kg Vahid Abasov u borbi za zlato salvadao je Gruzijca Laša Gurulija.

“Srbijo ponosni smo i srećni, zlato sija na našim grudima. Srbijo donosimo ti kući zlato” – rekao je nakon intoniranja himne Bože pravde u Jerevanu Vahid Abasov.

Prvi meč za Srbiju u Jerevanu boksovao je Artjom Agejev i zabeležio prvu pobedu našoj zemlji na ovom takmičenju. Igrom sudbine Agejev je boksovao i poslednji meč za Srbiju na EP u Jermeniji. U olimpijskoj kategoriji 75 do 80 kg srpski poluteškaš Agejev iskovao je zlato pobedom nad Italijanom Alfredom Kromvelom Komejem.

„San je ostvaren, najsjajnije odličje sija na našim grudima. Zlatne medalje nosimo u našu prelepu Srbiju. Vredno smo radili, verovali u sebe, išli korak po korak, strpljivo gradili ovo što je sada tu, čemu se svi radujemo, a to je evropski tron, to je naslov šampiona Starog kontinenta i zlato koje ponosno nosimo u Srbiju“ – zaključio je srpski reprezentativac Artjom Agejev.

Izvor: Bokserski savez Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *