Tajson Fjuri odbranio je WBC titulu teške kategorije pred 94.000 navijača na londonskom Vembliju. U šestoj rundi aperkatom je poslao Dilijan Vajta na pod, a nakon toga izjavio je da bi to mogla da bude njegova poslednja borba.

Da podsetimo: Fjuri je pojas osvojio 2020. godine kada mu je predao ugao Dionteja Vajldera, a potom je isti odbranio u oktobru 2021. protiv istog protivnika.

Nakon ovog trijumfa Fjurijev profesionalni skor je 32-0-1 (32 pobede od kojih je 23 prekidom, 0 poraza i 1 remi).

Nakon onog meča Vajtov profesionalni skor je 28-3. Zanimljivo je da je i protiv Aleksandra Povjetkina Vajt „nastradao“ od aperkata kao i u ovom slučaju.

Fjuri je i dalje linealni prvak u teškoj kategoriji – to znanje stekao je još 2015. godine, kada je pobedio Vladimira Klička. Otad je zabeležio sedam pobeda i jedan remi.

Ljubitelji boksa i dalje čekaju neprikosnovenog prvaka sveta teške kategorije u 21. veku. Trenutno preostale tri bitne svetske titule u najtežoj diviziji drži Ukrajinac Aleksandar Usik, koji će ta tri pojasa posle vojne službe u svojoj zemlji braniti u revanšu protiv Entonija Džošue. Ipak, ukoliko Fjuri bude dosledan u odluci da se penzioniše, čitav proces biće produžen.