Nakon pet dana takmičenja i atraktivnih borbi završen je šesti po redu Juniorski kup nacija u boksu. Gotovo 150 takmičara i takmičarki iz 18 zemalja pružilo je u ringu 120 mečeva.

Na ovogodišnjem turniru učešće je uzelo najviše reprezentacija sa evropskog kontinenta. Pored domaćina Srbije, takmičili su se mladi bokseri i bokserke iz susednih zemalja, Bugraske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Albanije. Tu su još i selekcije Austrije, Slovenije, Italije, Češke, Kipra i Belgije. Sa drugih kontinenata došle su selekcije Novog Zelanda, Izraela, Sjedninjenih Američkih Država, Azerbejdžana, Kazahstana i Indije. Poslednjeg dana odigrana su 23 finalna meča. U ženskoj konkurenciji po broju osvojenih medalja istakla se reprezentacija Italije, druga je bila Češka, a treće juniorke Srbije. Jednu od medalja, i to zlatnu, za našu selekciju u kategoriji do 50 kilograma uzela je Sanja Mitić.

Dobrim rezultatima ne samo u organizaciji već i u medaljama može se pohvaliti i klub domaćin Bokserski klub “Čarnok” iz Vrbasa. Teodora Savović braneći boje reprezentacije uzela je bronzu na ovogodišnjem Kupu nacija.

Vrbas koji je okupio najbolje mlade bokserke i boksere sa četiri kontinenta, stvorio je od Juniorskog kupa nacija tradiciju koja će se nastavljati i dalje. Bokserski savez Srbije, Klub “Čarnok” i opština Vrbas, kao organizatori ovog prvenstva, zakazuju i za narednu godinu Kup koji će kako mu i naziv kaže okupiti što više nacionalnih selekcija spremnih da se dokazuju u sportu i fer-pleju.

Izvor: TV Bačka

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *