Bokseri Srbije krenuli su u ligaško boks takmičenje 2022/23. koje je proteklog vikenda startovalo u Valjevu memorijalom Slobodan Lazić – Cimer. Novi sistem takmičenja obuhvata sve boksere svih klubova Srbije svih težinskih kategorija, osim pionira.

Ligaško takmičenje turnirskog karaktera održavaće se dva puta mesećno, uvek u drugom gradu domaćinu. Drugo kolo Bokserske lige Srbije 2022/23. zakazano je za 29. oktobar u Zrenjaninu pod nazivom memorijal Zvonko Vujin.

Novembar mesec najbolje boksere Srbije ugostiće u južnom delu naše zemlje, najpre u Prokuplju 12. novembra memorijalom Vlastimir Stanišić Laci, zatim 26. novembra u Kragujevcu memorijalom Dragoslav Jakovljević – Babea.

Ovim načinom Bokserski savez Srbije i naši bokseri odaju počast legendama naše boks scene koji su obeležili istoriju ovog sporta pod našim nebeskim svodom.

“Legende ringa nikada neće biti zaboravljene, to je nedopustivo. Uvek ćemo se truditi da sećanje na sve ono što su uradili za srpski boks, za sve majstorije u ringu koje su napravili živi, da na legendama koje su oni ispisali stasavaju nove snage naše plemenite veštine i da im motivacija budu upravo srpski heroji u boks rukavicama koje smo imali, kojim se i dan danas ponosimo i skidamo kapu njihovim delima” – istakao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Prvo kolo BLS obeležili su mladi asovi srpskog boksa. Žar, energija, visoki nivo adrenalina i želja za pobedom prisutna je među svim bokserima, što garantuje visoki nivo boksa i partije koje će doneti užitak publici i u kolima koja slede u takmičarskoj 2022/23. godini.

Izvor: Bokserski savez Srbije