Bokserski klub “Sombor” nastavlja sa dobrim rezultatima! Nakon sjajnih rezultata ne prvenstvu Evrope, Somborci su osvojili i prvi Open Balkan kup. Ovo takmičenje je formirano u septembru 2023. godine sa ciljem ujedinjenja boksera iz regiona. U prvoj sezoni, Open Balkan kup je okupio  75 klubova iz tri komšijske zemlje: Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

Finale ovog prestižnog takmičenja, kao i Memorijalni bokserski turnir “Alekso Ognenovski”, održano je na Ohridskom jezeru. Bokserski klub “Sombor” je odneo šampionski trofej i naslov najuspešnijeg kluba u premijernoj sezoni ovog Kupa. Ovo takmičenje je donelo ogromno iskustvo svim klubovima, trenerima i takmičarima, omogućivši im da dožive prva međunarodna iskustva, steknu nova prijateljstva i podignu nivo boksa u sve tri zemlje na viši nivo kada je kvalitet boksa u pitanju.

Boje BK Sombora na Open Balkan kupu branili su: Damir Prohaska,Dragana Jovanovic,Čakširan Milan,Rade Joksimovic,Ristić Veljko,Ristić Mihajlo,Antonio Bisset,Gubaš Vladimir,Andrijana Anđelić,Lukić Nataša,Lukić Marija,Racić Aleksej,Stanojlović Bojan,Burgović Vladimir,Burgović Lazar,Omer Ametovuć,Sejdi Nazif,Vuković Milan i Beriša Vladimir.

Somborci u narednom periodu boksuju za ulaz u playoff Bokserske lige Srbije, kao i za titulu prvaka Bokserske lige Vojovodine.