Međunarodni bokserski turnir „Jadranski biser“ održan je u Budvi od 13. do 19. marta 2023. Najstarija bokserska manifestacija u Crnoj Gori – Međunarodni turnir „Jadranski biser“, 32. po redu bio je ujedno i Svetski kup za mlade, a tradicionalnom turniru je prethodio kamp na kojem se više od 100 boksera iz Srbije, Rusije, Kube, Švedske, Albanije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore zajedno pripremalo za učešće na ovom takmičenju.

Srbiju je predstavljalo šest boksera i dve bokserke, osvojeno je pet medalja.
Turnir u hotelu Splendid okupio je boksere i bokserke rođene 2005. i 2006. godine u svim težinskim kategorijama, a ljubitelji boksa su uživali u kvalitetnim borbama i preko TV ekrana na TV Arena Fight.

Svjetski kup za mlade u Budvi okupio je boksere iz 23 države i najtalentovanije svetske aktere plemenite veštine.

Selekciju Srbije činili su: Sanja Mitić (50 kg), Anastasija Bošković (70 kg), Adam Krstović (75 kg), Filip Džida (60 kg), Nikola Cvetković (71 kg), Dženis Vanić (67 kg), Strahinja Mošarinski (60 kg), Marko Pižurica (86 kg). Selektor ženske selekcije Srbije bio je Nikola Lazarević, muške Nebojša Čurović.

Srebrnu medalju osvojila je Mitićeva koja je u borbi za zlato izgubila od ruskinje Karine Korobove 1:4. Bronzu su osvojili Filip Džida koji je najpre savladao Jermena i Rusa, a zatim u polufinalu zaustavljen od Bugarina Viktorija Ilijeva 0:5, Marko Pižurica koji je pobedio Belgijanca i u polufinalu izgubio od Kazahstanaca Deuleta Tulemisova, bronzana odlučija su takođe osvojili Anastasija Bošković i Adam Krstović.

Selektor muške bokserske reprezentacije Srbije Čurović istakao je da je na ovom prestižnom takmičenju za mlade snage svetskog boksa prikazan kvalitetan boks i da je 32. izdanje Jadranskog bisera opravdalo epitet najjačeg omladinskog turnira na svetu.

Izvor: Bokserski savez Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *