Trofej klupskog šampiona Regionalne bokserke lige ex-yu 2022/23. na domaćem terenu, u Hali “Pendik” u znak velikog trijumfa visoko su podigli bokseri BK “Novi Pazar”. Nakon sedam redovnih kola Regionalne lige u ovoj sezoni, kroz novi format takmičenja je prošlo deset klubova: Radnički Beograd, Novi Pazar, Sombor, Loznica, Vardar (Skoplje), Nikšić, Slavija (Banja Luka), Sveti Donat (Zadar), Maribor, Željezničar (Sarajevo), na kraju četiri najbolja borila su se u plej ofu. Nakon dvodnevnih susreta plej ofa u Novom Pazaru, pred prepunm tribinama, bokseri sva četiri kluba pokazali su izuzetnu motivisanost, kvalitetan boks, fer plej i hrabrost. Susreti su prenošeni u direktnom TV prenosu na TV Arena Fight. Na kraju veliko slavlje priredili su domaćini koji su ovo takmičenje završili na vrhu tabele sa 72 boda, drugo mesto osvojio je BK „Sombor“ sa 33, treće BK „Slavija“ Banja Luka 32 i četvrti je bio BK „Loznica“ sa 14 poena.

Osvajanje prestižnog naslova novog klupskog šampiona regiona zaluženo je otišla na adresu Pazaraca koji su i nakon sedam redovnih kola bili na čelu tabele. Novi Pazar je još jednom pokazao da je grad boksa i grad koji je iznedrio velike šampione plemenite veštine.


“Neizmerno smo ponosni na naše boksere, na istorijski uspeh kluba koji do sada nikada nije bio na mestu klupskog šampiona. Posebno raduje činjenica da je ova titula regionalna i da smo u ovoj sezoni pokazali apsolutnu dominaciju i kvalitet. Bokserski klub “Novi Pazar” nastavlja dalje još jačim tempom rad na igradnji kluba koji će biti sinonim za plemenitu veštinu ne samo u našoj zemlji, već u regiji. Za samo dve godine napravili smo jak, kompaktan tim koji može da parira i pobedi svakog. Trofej regionalnog šampiona daje nam vetar u leđa da nastavimo misiju koju smo započeli, da se neprestano razvijamo i jačamo jer to zaslužuje i naš grad i plemenita veština Srbije” – rekao je Selver Lekpek sportski direktor BK “Novi Pazar”.

Izvor: Bokserski savez Srbije