Do sada je važila deviza „boks je u modi“, a sada na popularnosti dobija nova – „ženski srpski boks je u modi“. Plemenita veština u srpskom taboru dama neprestano jača, što se iz meseca u mesec vidi na rezultatima, kvalitetu, kao i na novim licima koja osvajaju medalje za Srbiju i čine ovaj sport sve jačim i prelepim.

Završene su finalne borbe u ženskoj konkurenciji na međunarodnom bokserskom turniru „Beogradski pobednik – Memorijal Branko Pešić“. U hali „Aleksandar Nikolić“, srpske bokserke pokazale su veoma jak potencijal i profesionalnost te uspele da osvoje pet zlatnih medalja, dve srebrne i pet bronzanih.

Na samom početku finalnog dana 61. po redu „Beogradskog pobednika“, Kristina Nađ Varga izgubila je od predstavnice Francuske, Glorije Dalmeide, rezultatom 0:5. Jasmina Nađ je bez borbe došla do zlata jer je meč predala takođe naša takmičarka Sandra Bril. Ni Dragana Jovanović nije ulazila u ring za finalni meč jer joj je susret predala Francuskinja Kaejla Mopin, a naša Jelena Zekić je poražena od predstavnice Francuske, Stelin Grosi, rezultatom 0:5. Usledilo je briljantno izdanje srpske reprezentativke Natalije Šadrine koja je savladala Hrvaticu Deu Bolancu rezultatom 5:0, istim rezultatom slavila je i naša reprezentativka Kristina Kulhulova protiv Francuskinje Megan de Kler.

Pobedu i zlatnu medalju osvojila je i naša bokserka Anastasija Lukajić koja je pobedila Mađaricu Reginu Lakos rezultatom 5:0. Srebro je otišlo u ruke srpske bokserke Nikoline Gajić koja je izgubila od Francuskinje Mišel Davin rezultatom 0:5, dok je srpska superteškašica Sara Miljković u izvanrednom meču, u kojem je njena protivnica imala i brojenje nakon žestokog udarca naše Sare, pobedila reprezentativku Mađarske Reku Hofman rezultatom 3:2, osvojivši zlato i ponela naslov najbolje tehničarke ovog takmičenja.

Za najbolji par ovog prestižnog evropskog turnira u ženskoj kategoriji izabrane su Natalija Šandrina iz Srbije i predstavnica Hrvatske Dea Bolanca. Najbolja strana bokserka je Mišel Davin iz Francuske, najbolja domaća bokserka je Dragana Jovanović, najbolja reprezentacija je domaćin Srbija. Pehar namenjen najboljoj bokserki 61. po redu „Beogradskog pobednika – Memorijala Branko Pešić“ otišao je u ruke Kristini Kulhulovoj.

Izvor: Bokserski savez Srbije