Boks-Beogrdski Pobednik-Matovic Milena (SRB) v Oumayma Bel Ahbib (MAR) Beograd, 29.03.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Osmina finala Svetskog šampionata za seniorke u boksu 2023. u Indiji videće na delu pet reprezentativki Srbije. Nakon Sare, Natalije i Nikoline pobedničkom srpskom stroju priključile su se Snežana Šiljković i Milena Matović.

Šiljković je u kategoriji do 48 kilograma u prvom kolu Prvenstva sveta u Nju Delhiju savladala Gunel Rahimovu iz Azerbejdžana, jednoglasno 5:0 i sledi joj duel protiv Farzone Fozilove iz Uzbekistana.
„Zadovoljna sam, mislim da sam bila dosta ubedljiva i zasluženo pobedila. Sledi Uzbekistanka sa kojom sam sparingovala ovde i nadam se najboljem“- rekla je Šiljkovićeva.
Veliku pobedu u kategoriji do 66 kilograma ostvarila je Matovićeva, koja je posle izgubljene prve runde preokrenula protiv Seme Ćaliskijan iz Turske 5:0, bronzane sa prethodnog šampionata sveta u Istanbulu.
„Sačekala sam svoj trenutak, krenula sam žestoko posle izgubljene runde i mislim da zasluženo idem dalje“- istakla je Matovićeva, koju u narednoj rundi čeka Kineskinja Jang Li.
Jelena Zekić, u kategoriji do 54 kilograma, posle velike borbe poražena je od naturalizovane Italijanke Olene Savčuk 5:0.
„Ne mogu da budem zadovoljna, pre svega sudijskim kriterijumom, mada je rivalka veoma iskusna i kvalitetna. Prošle godine bila sam blizu medalje, a sada se okrećem Evropskim igrama i kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu“ – rekla je Zekićeva.

Selektor srpske ženske boks selekcije Marko Tubić istakao je da sa učinkom 5:1, uprkos porazu Zekićeve, moramo da budemo zadovoljni dosadašnjim učinkom na šampionatu planete u Indiji.
„Zekićeva nije imala dan, a rivalka je takođe kvalitetna. Sa druge strane Šiljković i Matović su se sjajno borile i zasluženo prošle dalje. Ostaje još Jelena Janićijević da izađe u ring, njen meč je 21. marta. Dan ranije Sara Ćirković boksuje za četvrtfinale, čekamo raspored i nadamo se najboljem“ – zaključio je selektor Tubić.

Izvor: Bokserski savez Srbije