Sara Ćirković, Dušan Veletić, Aleksej Šendrik i Sadam Magomedov u ponedeljek podižu gard za Olimpijsku vizu!

Sara Ćirković ostvarila je dve pobede u kvalifikacionom turniru u Busto Arsiciju, jednoglasnim odlukama sudija savladala je Roman Mulai iz Francuske, nakon nje i Karim Šukure iz Nigerije. Sledeća protivnica naše Sare je Skarlet Delgado iz Kanade, sa kojom se sastaje u ponedeljak od 13:00h.

Dušan Veletić na kvalifikacionom turniru je do sada zabeležio 3 pobede koje su ga na svetskoj rang listi podigle za čak 50 mesta (sa 60. na 10. mesto). U prvom kolu savladao je Kristijana Salseda Kodacija iz Kolumbije, nakon njega savladao je i Jonasa Jazavičiusa iz Litvanije, pa potom i peto plasiranog poksera planate Luku Pratljačića iz Hrvatske. Dušan u ponedeljak ukršta rukavice sa Nelvi Tijafakom iz Kameruna, koji je bori pod zastavom Nemačke, koji je inače prvak Evrope 2022.

Aleksej Šendrik je do sada imao tri pobede, u prvom kolu savladao je Danila Zamorila iz Ukraine, potom Stelijosa  Kirsanidisa iz Grčke, a nakon Krisanidosa pao je i šestostruki prvak Evrope Radoslav Simeonov Rosenov. U ponedeljak rukavice ukršta sa aktuelnim šampionom sveta Ruslanom Abdulajevom iz Uzbekistana.

Sadam Magomedov je u prvom meču savladao  Tajrona Kofija Amoa iz Nemačke, a u ponedeljak ga očekuje duel sa bivšim svetskim prvakom Emanuel Plea Rejes iz Kube, koji nastupa pod zastavom Nemačke.

 

Zakazani mečevi za  ponedeljak:

Sara Ćirković vs Skarlet Delgado
Sadam Magomedov vs  Emanuel Plea Rejes
Dušan Veletić vs Nelvi Tijafak
Aleksej Šendrik vs Ruslan Abdulajev