Omladinska reprezentacija Srbije (uzrast do 18 godina) učestvovaće na Prvenstvu Starog kontinenta koje se od 11. do 21. aprila 2022. održava u Sofiji.

Boje srpske zastave na ovom prestižnom takmičenju braniće šest boksera u muškoj i tri bokserke u ženskoj konkurenciji. Bokserski savez Srbije je za mlade reprezentativce naše zemlje obezbedio sve uslove neophodne kako za pripreme za ovo takmičenje, tako i sam odlazak i boravak u glavnom gradu Bugarske, zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i kompanije MTS.

Pod trenerskom palicom srpskog mladog muškog tima Nenada Vasiljevića na Evropskom šampionatu u Sofiji za nove medalje boriće se Darko Đukanović u kategoriji do 57 kg, Vukašin Tepić 60 kg, Uroš Čingelić 63,5 kg, Uroš Veljović 67 kg, Rastko Simić 75 kg i Marko Pižurica 80 kg. Trener omladinske ženske boks selekcije Mirko Ždralo na put u Bugarsku poveo je tri ženske boks vedete Saru Ćirković 50 kg, Draganu Jovanović 52 kg i Đinu Miletić 57 kg.

“Momci su naporno trenirali i dobro su se pripremili i sigurno je da će dati sve od sebe da Srbiji donesu medalje sa ovog Evropskog prvenstva. Očekuje nas veoma jako takmičenje, što govori i to koliko se zemalja prijavilo i da će konkurencija biti baš velika. Predvodi nas kapiten Rastko Simić, koji je na prethodnom šampionatu Starog kontinenta već doneo jednu medalju Srbiji. Zahvaljujem se BSS što su nam obezbedili odlične uslove za rad” – istakao je Vasiljević.

Ženski boks u Srbiji nalazi se u potpunom vaskrsnuću, čemu svedoče medalje koje se nižu neprestano iz meseca u mesec. Od devojaka se puno očekuje i u Sofiji, a upravo je ovaj srpski trio Ćirković – Jovanović – Miletić na nedavno održanom velikom turniru u Budvi osvojio medalje.

“Za Evropsko prvenstvo u Sofiji odabrali smo tri najbolje omladinke koje Srbija ima, one su sve tri osvajačice Evropskih medalja iz predhodnih godina i u Bugarsku putujemo sa velikim ambicijama. Trudićemo se da na najbolji mogući način predstavimo Srbiju i srpski boks, kako u ringu, tako i oko njega u glavnom gradu Bugarske” – poručio je trener Mirko Ždralo.

Izvor: Bokserski savez Srbije